Rózsafüzér

Plébániánk Rózsafüzér társulata 2013 szeptemberében alakult. Minden hónap 2. vasárnapján az esti szentmise előtt találkozunk a templomban!

Táborozáskor az egyik estén beszélgetve vetődött fel a gondolat, hogy kellene egy közösség, amely szervezetten imádkozza a rózsafüzért. Ennek az imaformának az a lényege, hogy a társulati tagok kapnak egy- egy titkot, és ezt a tizedet mondják otthon minden nap. Havonta cseréljük a titkokat. Ilyenkor összejövünk, együtt elmondunk egy rózsafüzért, és mindenki megkapja a következő titkát.

Tudjuk, hogy a teljes rózsafüzér 4-szer 5 tizedből áll: dicsőséges, örvendetes, fájdalmas és világosság. Mivel egy ember valószínűleg nem mondja el naponta a 4 szentolvasót, a társulati tagok által minden nap elhangzik a teljes rózsafüzér.

A közös együttlétek alkalmával különböző szándékokért imádkozunk:halottainkért, betegeinkért, szegényeinkért, bérmálkozóinkért, jegyespárokért stb… . Egy állandó imaszándékunk van: Egyházközségünkért és plébánosunkért.

Meggyőződésem, hogy imaháttér nélkül nem tud egy plébánia jól működni!

Első nekifutásra 23 ember jelentkezett. Később még többen jöttek, de volt aki lemondta, mert nem tudta vállalni a mindennapos imát.

Jelenleg 27-en vagyunk. Pár hónappal ezelőtt egyik tagunk sajnos meghalt.

Külön öröm számomra, hogy férfiak is vannak, nem is kis számban, és nagyon lelkesen imádkoznak.

A rózsafüzér az egyik legfontosabb imádság, általa át tudjuk elmélkedni Jézus életének különböző állomásait. Erre szolgál a titkok kicserélése, hogy mindig más tizedet mondjunk.

Az egyéni ima is nagyon fontos, de ha szervezetten, közösségben vagyunk, az imánk ereje megsokszorozódik.

Szeretettel bíztatok mindenkit, hogy minél többen jöjjenek a testvérek, segítsük Attila atya munkáját!

Budainé Bicskey Mária - Rózsafüzér Társulat vezetője

Joomla Templates: by JoomlaShack