péntek, 28 május 2021 17:24

Családos tábor - Ráróspuszta 2021.

Written by
Rate this item
(0 votes)

BESZÁMOLÓ A 2021-ES NYÁRI CSALÁDOS TÁBORRÓL

Cipzárak behúzva, táskák összepakolva, zsizsegő gyerekek az autóban, csomagtartó lezárva és végre elindulunk idei nyarunk utolsó, de lelkileg leginkább feltöltő útjára, a plébániai családos táborba. Az első kanyar után vissza kell szaladnunk a legkisebb gyerek otthon hagyott papucsért…, de most ez sem szegheti kedvünket. Egész évben vártuk a közös találkozást, a nyár végén, augusztus 18-22. között megrendezendő plébániai családos tábort. Végre eljött az ideje!

A kocsiban egymás mellett ülve még kattog az agyunk, hogy vajon mit felejtettünk otthon, elzártuk-e a gázcsapot, elküldtük-e a főnökünknek biztosan a kért anyagot, a papucsot végül valóban beraktuk-e, de lassan a várostól távolodva ezek az „óriás” gondok eltörpülnek (mostmár úgyis mindegy) és a megnyugtató, élményekkel teli napokra hangolódunk.

Elindulunk Magyarország északkeleti része felé, a szlovák határ mellett található Ráróspusztára, a 9. alkalommal megrendezendő családos táborba. A táborhely évek óta ad otthont ennek a közösségi eseménynek, folyamatosan szépülve, bővülve. A várostól, teendőktől való elszakadást segíti, hogy a hely szelleme kicsit visszavisz minket a múltba, nincs internet és a telefon is igen korlátozottan működik, de cserében van körülöttünk sok fa, madárcsicsergés, tiszta levegő, na és fantasztikus közösség.

A csendes tábort a folyamatosan érkező családok, a barátságos, szeretetteljes üdvözlések, találkozások, a gyerekek kacaja, bandázása kelti életre. Idén a fél évestől a 86 éves nagymamáig minden korosztály képviselteti magát.

Mennyi mondanivaló, mennyi közös emlék és mennyi új megbeszélnivaló, megosztanivaló! Már a megérkezéskor tudjuk, hogy ebben a táborban is rengeteg új élménnyel fogunk gazdagodni!

Az öt napba és négy éjszakába mi fér bele?

A reggeleket Attila atya zenés ébresztője teszi emlékezetessé a korán kelő gyereksereggel együtt. A bőséges finom közös étkezéseket imával szenteljük meg. Minden nap jut idő napközben kirándulni, pihenni, beszélgetni, játszani.

Ebben az évben felfedeztük a közelben lévő magyar Grand Canyont (Páris-patak völgye). Ipolytarnócon több millió éves időutazáson vettünk részt, és bátran néztünk szembe az ősi tengerekben és szárazföldeken élő őslényekkel. A gyerekek megtalálták a Tarnóci bestiát, és meglovagolták az ősmenyétet. A csapat bevállalósai a fák lombkoronájának magasságába épített ösvényt is meghódították, de volt aki időspirálba kerülve az ősi élőlényeket 4D-ben is megnézte. Augusztus 20-án Etesen a helyiek vendégszeretetét élvezhettük, ahol az ünnepi szentmisén Attila atya megáldotta a kenyeret, melyet aztán kicsik és nagyok is megkóstoltak.

Minden nap volt lehetőségünk ismerkedni, beszélgetni, közösen imádkozni, együtt gondolkodni, ötletelni, és persze sokat nevetni, játszani.

Az estéket tábortűz és néhány üveg bor tette hangulatosabbá. Már visszatérő hagyomány az esti rókavadászat játék, a gyerekek által rendezett cirkuszi előadás és az anyukák által előadott bábjáték.

Annamari, plébániánk hitoktatója a nagyobbak segítségével nagy rutinnal és szeretettel foglalta le a kisebbeket, míg a felnőttek a lelki fejlődésükhöz kaptak segítséget, gyóntak vagy éppen közösségépítésen törték a fejüket.

A plébániánkon gyakorlatát teljesítő kispap, Csáki Attila is szívesen megosztotta velünk gondolatait, tudását, és minden családot megismert egy kicsit.

A záró szentmisére Ságújfalun került sor immáron harmadik éve, ahol mindig nagy szeretettel várnak minket. A mise után a csapat apraja-nagyja jégkrémet kapott a helyiektől, mely kellemes felfrissülést adott az előttünk álló útra.

Sajnos ismét elérkezett a búcsúzás pillanata, megint egy éven keresztül várakozhatunk a tábor élményeire. A következő közös táborozás még odébb van, de szerencsére a találkozás nem várat magára, mert plébániánk közösségi élete bőven ad erre lehetőséget.

 

Bízunk benne, hogy a vírushelyzet jövőre is lehetővé teszi, a jubileumi 10. tábor megtartását, ahova titeket is nagyon várunk, de addig is minden vasárnap a 10 órás szentmise után a plébánián csatlakozhattok hozzánk egy kis beszélgetésre, kávézásra!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kedves Családok, kedves Szülők!

Az idei 9. Családos tábort ismét Ráróspusztán szervezzük! Ráróspuszta Nógrádszakál után található!  

Elsősorban Kőbányai Családokat, fiatal házasokat, jegyeseket várunk (őket kérem, hogy külön szobában aludjanak)

Tábor időpontja: 2021. augusztus 18 - 22. szerdától vasárnapig

JELENTKEZÉS KIZÁRÓLAG ONLINE IDEKATTINTVA!

Táborhelyről kisfilm plébániánk youtube csatornáján idekattintva!

Célja a tábornak:

Œ Közös gondolkodás, beszélgetés a családról, házasságról, ünnepeikről., szentségekről

 Lelkiség: megerősödni a szentségekben, imádságban. Találkozás az élő Istennel.

Ž Kirándulás: Isten alkotta természetben séta, kirándulás, jó levegő. Természetismeret.

 Közösség: Megismerni másokat, családi közösségek alakulása, formálódása. Egymásra utaltságunk felfedezése.

Plébánia-építés: nem kőből, hanem élő emberekből. Közös gondolkodás és elhatározás plébániai programok, csoportok, közösségek alakítására.

‘ Aktív pihenés, kikapcsolódás, játék, igény szerint gyermekfelügyelet

Szállás:

Faházakban

A szállás díja 3-szori étkezéssel 4000 Ft/fő, 2 éven aluliaknak ingyenes, óvodás kor végéig 2000 Ft/fő .

Programszervezés folyamatban! Ötleteket várunk!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Read 2327 times Last modified on kedd, 14 szeptember 2021 19:46
More in this category: « Nyári tábor Ugod 2021.

Leave a comment

Make sure you enter all the required information, indicated by an asterisk (*). HTML code is not allowed.

Joomla Template: by JoomlaShack