Plébániánk hirdetései - március 3.

Rate this item
(0 votes)

E HETI RENDÜNK

 

március 3, vasárnap

8:45 elsőáldozási hittan

10:00 szentmise (+Évi)

11:00 keresztelő (Kránicz Emese, Streit Olivia Ajna)

18:00 szentmise

gyóntatás a szentmisék előtt és alatt.

 

március 4, hétfő

8:00 szentmise

9:00 Nyugdíjas Klub összejövetele 

 

március 5, kedd

8:00 szentmise (+ Teréz és Antal szülők)

 

március 6, szerda

18:00 szentmise (+János, +Erzsébet)

 

március 7, csütörtök

9:00 Baba-mama klub összejövetele

18:00 szentmise

 

március 8, péntek

17:00 altemplomi temetés (+ Lacska Géza)

18:00 szentmise

18:30 keresztút, amelyet az ifjúsági hittanosok vezetnek

 

március 9, szombat

18:00 szentmise (+Sümegi szülők és + nagyszülők)

gyóntatás 17:30-tól

 

március 10, vasárnap

8:45 elsőáldozási hittan

10:00 szentmise, amelyen kiszolgáltatásra kerül betegek szentsége

Felvétele feltételei: betöltött 60. életév vagy súlyos betegség; kegyelem állapota (szentgyónás). Kérem, a sekrestyében vagy a hivatalban jelentkezzenek.

18:00 szentmise

gyóntatás a szentmisék előtt és alatt.


A hittanórák a héten a szokott rendben lesznek megtartva. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, bármikor lehet csatlakozni a csoportokhoz. Érdeklődni Gyula atyánál lehet.

 

A Budapesti Katolikus Kórházlelkészség önkéntes beteglátogatók jelentkezését várja a Főegyházmegye területén lévő kórházakba. A következő képzés április 13-án indul. A képzésre jelentkezéshez információ a nyomtatott hirdetésen található.

 

A katolikus iskolák javára 169.445,- gyűlt össze. Isten fizesse meg nagylelkű adományaikat

 

Nagyböjt pénteki napjain hústilalom van 14 éves kor felett. Nagyon épületes azonban, ha a kötelező előírásokon túl több önmegtagadást és lemondást vállalunk. Az Egyház saját meggyőződését fejezi ki az egyik nagyböjti prefációban: „Most többet imádkozzanak, buzgóbban gyakorolják az irgalmasság tetteit, – s az újjászületés szentségei által az istengyermekség teljességére jussanak.

 

Nagyböjtben minden pénteken 18:30 órakor keresztúti imádságot végzünk! „Imádunk téged Krisztus és áldunk téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot!

 

Isten éltesse mindazokat a testvéreinket, akik ezen a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat!


A héten a következő szentekről emlékezik meg az Anyaszentegyház

Hétfő: Szent Kázmér hitvalló

Lengyelország királyának fiaként született 1458-ban. A keresztény erényeket, főként a tisztaságot és a szegények iránti nagylelkűséget kiváltképpen gyakorolta. Hitének buzgó terjesztője volt, az Oltáriszentséget és a Szűz Anyát mélységesen tisztelte. +1484.

 
   

Hétfő: Boldog Meszlényi Zoltán püspök és vértanú

Komáromi káplán, érseki szertartó, majd esztergomi segédpüspök. Érseki helynöki beiktatása után 12 nappal elhurcolták, per nélkül tartották fogva Kistarcsán, ahol fogva tartásának körülményeitől ismeretlen időben (1951 vagy 1953) elhunyt.

 
   

Csütörtök: Szt Perpétua és Felicitas vértanuk

Perpétua előkelő asszony, Felicitas hűséges szolgálója volt. Karthagóban 202-ben először vad tehenek elé dobták őket, majd lefejezték.

Példájuk erősítsen a nagyböjti fegyelemben és kitartásban, hogy elnyerjük (miként Szent Ágoston egybekapcsolta a két szent nevét) a “perpetua felicitas”-t, az örökkévaló boldogságot.

   

Péntek: Istenes Szent János hitvalló

Portugál szent; először pásztor, azután katona, majd szolga. Negyvenéves korában megtér és megalapítja a betegek ápolására az irgalmas rendet. Granadában (ahol meg is halt 1550-ben) egy kórház égése alkalmával sértetlenül hozta ki a tűz közül a betegeket.

   

Szombat: Római Szent Franciska özvegy

Római nemes asszony; a családanyák mintaképe, mert 40 éves házasságuk alatt egyetlen keményebb szó sem hagyta el ajkait.

Mint özvegy is mintakép. Megalapítja az együttélő bencés oblaták társaságát. Sok jót tett a szegényekkel. Őrangyala látható alakban kísérte őt. + 1440-ben, Rómában

 

 

Read 457 times Last modified on vasárnap, 03 március 2024 10:39
Joomla Templates: from JoomlaShack