Plébániánk hirdetései - február 24.

Rate this item
(0 votes)

E HETI RENDÜNK

  

február 25, vasárnap

8:45 elsőáldozási hittan

10:00 szentmise (+Lajos és Rozália, valamint +Lajos és György testvérek)

18:00 szentmise (+Zoltán)

gyóntatás a szentmisék előtt és alatt

 

február 26, hétfő

8:00 szentmise (+ Miklós és élő Magdolna)

 

február 27, kedd

8:00 szentmise

 

február 28, szerda

18:00 szentmise

 

február 29, csütörtök

18:00 szentmise

 

március 1, péntek

16:00 altemplomi temetés

17:00 altemplomi temetés

18:00 szentmise

18:30 keresztút

 

március 2, szombat

18:00 szentmise

gyóntatás 17:30-tól

 

március 3, vasárnap

8:45 elsőáldozási hittan

10:00 szentmise

18:00 szentmise

gyóntatás a szentmisék előtt és alatt


A hittanórák a héten a szokott rendben lesznek megtartva. Szeretettel várjuk a kedves testvéreket, bármikor lehet csatlakozni a csoportokhoz. Érdeklődni Gyula atyánál lehet.

Ezen a hétvégén a katolikus iskolák javára külön gyűjtés lesz a szentmisék után. Isten fizesse meg nagylelkű adományaikat!

Március 10-én, Nagyböjt IV. vasárnapján (Lætare) a 10 órai szentmise keretében szolgáltatjuk ki a betegek szentségét. Feltételek: betöltött 60. életév vagy súlyos betegség; kegyelem állapota (szentgyónás). Kérem, a sekrestyében vagy a hivatalban jelentkezzenek.

Nagyböjt pénteki napjain hústilalom van 14 éves kor felett. Nagyon épületes azonban, ha a kötelező előírásokon túl több önmegtagadást és lemondást vállalunk. Az Egyház saját meggyőződését fejezi ki az egyik nagyböjti prefációban: „Most többet imádkozzanak, buzgóbban gyakorolják az irgalmasság tetteit, – s az újjászületés szentségei által az istengyermekség teljességére jussanak.

Nagyböjtben minden pénteken 18:30 órakor keresztúti imádságot végzünk! „Imádunk téged Krisztus és áldunk téged, mert Szent Kereszted által megváltottad a világot!

Isten éltesse mindazokat a testvéreinket, akik ezen a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat!

A képen szöveg, rajz, vázlat, rajzfilm látható

Automatikusan generált leírás


A héten a következő szentekről emlékezik meg az Anyaszentegyház

Kedd: Nareki Szent Gergely apát és egyháztanító.

Az örményországi Andzevatsikban (a mai Törökország területén) született. Az örmény apostoli egyház tagja, szerzetes lett, és 25 éves korában szentelték pappá. Élete hátralévő részét a nareki kolostorban töltötte, a kolostori iskolában tanított, később pedig apátként szolgált. Az örmény teológia egyik legnagyobb alakjaként tisztelik, számos általa komponált ima szerepel az örmény liturgiában. Gergelyre különösen az Énekek énekéhez írt kommentárja és a Siralmak könyve miatt emlékeznek, amely 95 imát tartalmaz. 1005-ben halt meg, és 2015-ben az egyház doktorává nyilvánították. Ferenc pápa 2021-ben az általános római naptárba beillesztette Szent Gergely liturgikus megemlékezését. 

 

 

 

Read 341 times Last modified on szombat, 24 február 2024 20:49
Joomla Template: from JoomlaShack