vasárnap, 05 november 2023 06:54

Plébániánk hirdetései - november 5.

Rate this item
(0 votes)

E HETI RENDÜNK

 

november 5, vasárnap

10:00 szentmise utána csendes szentségimádás estig

10:45 szereplőválogatás a karácsonyi színdarabhoz a plébánián (Földesi-Székely Zsóka, Hományiné Kéri Anita)

18:00 szentmise

gyóntatás a szentmisék alatt

 

november 6, hétfő

8:00 szentmise

9:00 Nyugdíjas Klub

 

november 7, kedd

18:00 szentmise

 

november 8, szerda

17:00 keresztelési oktatás

18:00 szentmise

 

november 9, csütörtök

18:00 szentmise

 

november 10, péntek

17:00 altemplomi temetés

18:00 szentmise, utána csendes szentségimádás 19 óráig

 

november 11, szombat

9:00 ministránsfoglalkozás

10:00 felolvasóknak és áldoztatóknak megbeszélés.

17:30 gyóntatás

18:00 szentmise

18:45 Adrian Partington koncertje

Adrian Partington az angol zenei élet egyik meghatározó képviselője, ismert kórusvezető, orgona-, és zongoraművész, zenepedagógus. A BBC Walesi Nemzeti Énekkar vezető karnagya, a Gloucester Katedrális zenei igazgatója és a világ legrégebbi kórusfesztiváljaként ismert Three Choirs Festival művészeti igazgatója. Elismert orgona és zongoraművészként olyan neves zenekarok társaságában koncertezett, mint a Berlini Filharmonikusok, a BBC National Orchestra of Wales, valamint a BBC Philharmonic. Több szóló orgonalemez készítőjeként rendszeres fellépő a londoni Royal Albert Hall-ban a világ legismertebb koncert sorozatán, a BBC PROMS Fesztiválon.

Magyarországi látogatása kiemelt esemény, nagy megtiszteltetés, hogy elfogadta Budapest Kőbánya Önkormányzata, a Walesi-Magyar Kulturális Egyesület és az Erkel Ferenc Társaság meghívását a Szent László Templombeli hangversenyre. Adrian Partington orgonaestjén két nagyszerű szólista is közreműködik: Sillo Elizabet, a BBC Walesi Nemzeti Énekkar tagja, a Walesi-Magyar Kulturális Egyesület elnöke, és Ferenczy Orsolya Vaszy Viktor díjas opera és kamaraének művész.

 

november 12, vasárnap

10:00 szentmise

18:00 szentmise

gyóntatás a szentmisék alatt


 E hétvégén elkezdődött az új elsőáldozási hittan. Vasárnaponként 9:45-kor a közösségi teremben lesznek az hittanórák. A 10-es szentmise után szereplőválogatás a gyerekeknek a karácsonyi színdarabra a plébánián: Földesi-Székely Zsóka és Hományiné Kéri Anita.

Jövő hétvégén országos gyűjtés a karitász javára. Kérjük a hívek nagylelkű adományait.

A hittanórák a héten a szokásos időpontokban lesznek.

A máriavölgyi zarándoklatra kérjük a befizetésekkel keressék meg Andrást

Isten éltesse mindazokat a testvéreinket, akik ezen a héten ünneplik névnapjukat, születésnapjukat!


További eseményeink 

NOVEMBER

 

18, szombat: egynapos zarándoklat a felvidéki Máriavölgybe és Pozsonyba. A zarándoklatra Andrásnál lehet jelentkezni. Tervezett program: 6-kor indulás, Máriavölgy; Pozsonyban séta és a vár meglátogatása. Részvételi díj 6.500 Ft.

26, vasárnap 10ó: bérmálás


A héten a következő szentekről emlékezik meg az Anyaszentegyház

 

Csütörtök: A lateráni bazilika felszentelése.

A Konstantin császár által a Lateránban építtetett bazilika felszentelésének évfordulóját a XII. századtól e napon ünnepelték meg. Ez a megemlékezés eredetileg Róma városának ünnepe volt, majd később – mivel ez a bazilika „A Város és a Földkerekség minden templomának anyja és feje” – tiszteletét az egész római katolikus Egyházra kiterjesztették. A mai ünnep kifejezésre juttatja az egységet és a szeretetet Péter apostoli széke iránt, amely Antiochiai Szent Ignác tanúsága szerint „az egyetemes szeretetközösség élén áll”.

 
   

Péntek: Nagy Szent Leó pápa és egyháztanító.

Etruriában született. Péter katedrájára 440-ben emelték. Minden módon a hit épségének erősítésére törekedett. A barbárok (Attila, Geiserik) támadásait erejéhez képest visszaszorítani vagy mérsékelni igyekezett. Ezért joggal nevezzük őt „Nagynak". +461. nov. 10-én, Rómában

 

 
   

Szombat: Szt Márton püspök és hitvalló.

Savariában - a mai Pannonhalma táján - született. 15 éves volt, amikor háború tört ki és ő Galliába került. 20 éves korában szerzetes és később Tours püspöke lett. A legelső nem vértanú szent, akit az egész kereszténység tisztelni kezdett, mert az imádság, áldozatos munka és alázatosság szentje volt; + 400 körül

 

 

 

Read 279 times Last modified on vasárnap, 05 november 2023 07:40
Joomla Templates: from JoomlaShack