szombat, 12 március 2016 21:36

Rózsafűzér

Rate this item
(0 votes)

Rózsafüzér társulat

 

Plébániánk Rózsafüzér társulata 2013 szeptemberében alakult. Minden hónap 2. vasárnapján az esti szentmise előtt találkozunk a templomban! 

Táborozáskor az egyik estén beszélgetve vetődött fel a gondolat, hogy kellene egy közösség, amely szervezetten imádkozza a rózsafüzért. 

Ennek az imaformának az a lényege, hogy a társulati tagok kapnak egy- egy titkot, és   ezt a tizedet mondják otthon minden nap. 

Havonta cseréljük a titkokat. Ilyenkor összejövünk, együtt elmondunk egy rózsafüzért, és mindenki megkapja a következő titkát. 

Tudjuk, hogy a teljes rózsafüzér 4-szer 5 tizedből áll: dicsőséges, örvendetes, fájdalmas és világosság. Mivel egy ember valószínűleg nem mondja el naponta a 4 szentolvasót, a társulati tagok által minden nap elhangzik a teljes rózsafüzér. 

A közös együttlétek alkalmával különböző szándékokért imádkozunk: halottainkért, betegeinkért, szegényeinkért, bérmálkozóinkért, jegyespárokért stb… . Egy állandó imaszándékunk van: Egyházközségünkért és plébánosunkért. 

Meggyőződésem, hogy imaháttér nélkül nem tud egy plébánia jól működni! 

Első nekifutásra 23 ember jelentkezett. Később még többen jöttek, de volt aki lemondta, mert nem tudta vállalni a mindennapos imát. 

Jelenleg 27-en vagyunk. Pár hónappal ezelőtt egyik tagunk sajnos meghalt. 

Külön öröm számomra, hogy férfiak is vannak, nem is kis számban, és nagyon lelkesen imádkoznak. 

A rózsafüzér az egyik legfontosabb imádság, általa át tudjuk elmélkedni Jézus életének különböző állomásait. Erre szolgál a titkok kicserélése, hogy mindig más tizedet mondjunk. 

Az egyéni ima is nagyon fontos, de ha szervezetten, közösségben vagyunk, az imánk ereje megsokszorozódik. 

Szeretettel bíztatok mindenkit, hogy minél többen jöjjenek a testvérek, segítsük Attila atya munkáját! 

Budainé Bicskey Mária - Rózsafüzér Társulat vezetője

Read 3671 times Last modified on kedd, 12 április 2016 09:35
More in this category: Temetés »
Joomla Templates: from JoomlaShack